Частният клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, който бе разстрелян

...
Частният клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, който бе разстрелян
Коментари Харесай

Калин Стоянов е категоричен, че полицаи не са охранявали SS club, не може да каже къде се намира Пепи Еврото

Частният клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, който бе разстрелян на 31 януари, не е бил охраняван от полиция.Това изрично твърди министърът на вътрешните работи в изявление за Би Ти Ви. Анонс от него бе показан довечера в новините на малкия екран.
Всичко по тематиката: Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в правосъдната система 197
Че клуб SS, в който Божанов е допускал прокурори и съдии с членски карти, се охранява от полицията се появи като информация при следствието на убийството и активността на Нотариуса по споразумяване на правосъдни каузи. Според Стоянов това не е правилно. Но вътрешният министър продължава да не дава безапелационен отговор бил ли е Нотариуса помощник на Министерство на вътрешните работи.

„ От ГДБОП не е изтичала информация в посока на Нотариуса. ГДБОП е единствeната конструкция, която под мое управление събра данни за формиране на досъдебно. Ако Рашков е провеждал срещи, с който и да е и е получавал информация, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „ Вътрешна сигурност “, която е директно подчинена на министъра на вътрешните работи “, изясни още той.

„ Не мога да ви кажа къде се намира Петьо Еврото. Това, което знам сигурно, е, че той е разгласен за държавно търсене и нищо друго не мога да кажа по този въпрос “, съобщи още Стоянов. Преди ден в изявление за Нова телевизия шефът на ГДБОП Явор Серафимов разгласи, че Петър Петров е на територията на прилежаща на България страна.

„ Сигналът за „ Осемте джуджета “, в случай че не ме лъже паметта, беше входиран в края на 2021 година от АКФ. В къси периоди успяхме да правим инспекция и всички материали, които събрахме ги изпратихме на Върховен касационен съд “, уточни той.

„ В качеството ми на някогашен шеф на ГДБОП и сегашен вътрешен министър дебело наблягам, че във водената разработка и направената информация от ГДБОП не попада името на краткотрайно изпълняващия функционалността основен прокурор Борислав Сарафов. Тоест от извършените оперативно-издирвателни мероприятия не са открити данни за съпричастност на Сарафов към кръга на проверяваните лица. Дали има и други имена на магистрати, просто няма по какъв начин да разясня на този стадий “, разяснява министър Стоянов. Това изказване на министъра също се разминава с думите на шефа на ГДБОП Серафимов отпреди ден.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР