Частните транспортни системи в Европа трябва да бъдат на разположение

...
Частните транспортни системи в Европа трябва да бъдат на разположение
Коментари Харесай

НАТО поиска да са му на разположение самолетите, корабите и камионите на европейските компании

Частните транспортни системи в Европа би трябвало да бъдат разполагаем на НАТО при нужда, в това число транспортните им средства - самолети, кораби, рейсове и камиони, сподели през днешния ден генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция. Заедно с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини той даде изказване след днешното съвещание на външните министри от алианса.

Столтенберг заяви, че пактът се нуждае от сигурност на пътната и железопътната инфраструктура в Европа, с цел да може да разпростира силите си навреме. Той добави, че към този момент съществуват компликации при прекосяването на границите от бюрократично естество.

Генералният секретар на НАТО посочи, че страните от закрития Варшавски контракт не дават отговор на условията на алианса за транспортна инфраструктура. Столтенберг уточни, че на днешната среща Европейският съюз и НАТО са утвърдили спомагателни ограничения за съдействие. Те засягат устойчивостта на инфраструктурата, битката с тероризма и мястото на дамите в защитата.

В региона на битката с тероризма пактът и Европейски Съюз ще задълбочат обмена на данни. Двете организации ще вкарат идентични условия и цели, отбранителните им сили ще бъдат на общо разположение, а страни отвън Европейски Съюз ще могат да разпростират войските си на европейска земя, заяви Столтенберг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР