Частните детски градини се вписват в системата на МОН със

...
Частните детски градини се вписват в системата на МОН със
Коментари Харесай

На какви условия трябва да отговарят частните детски градини, за да се определят като такива

Частните детски градини се вписват в системата на МОН със съответното уверение, с изминатия път по лицензионните процедури, които включват преди всичко помещение и постройка, изясняват специалисти.

" Частните детски градини би трябвало да бъдат вписани в регистъра на обектите за публично предопределение, с цел да се види дали дават отговор на всички здравни условия. Нужен е и документ за пожарна сигурност ", изясни Илонка Горанова, член на УС на Българската асоциация на частните учебни заведения, представена от Нова.

Обект, който работи без тези разрешителни, вкарва родителите в подвеждане.

" Не би трябвало да се назовава частна детска градина или детска градина от фамилен вид. Мога да се назовавам център, занималня, образователна занималня, детска занималня, школа ", добави Илонка Горанова.

Неспазването на разпоредбите е нож с две остриета.

" Тъй като всички тези различни форми нямат правила. Ние се борим от години за въвеждането на такива правила, при които да работят всички центрове и всеки, който е решил да отдава грижа за дребни или по-големи деца, би трябвало да дава отговор на някакви условия ", разяснява Жаклин Кунович, притежател на детски учебен център.

Обектите, които работят като частни детски градини или центрове би трябвало да имат най-малко регистрация в РЗИ.

" Дефакто точно по тази причина се гледат деца на всевъзможни места и при всевъзможни условия. Но отношението на личния състав към децата не зависи от регулацията, Това се случва и в общинските градини и в държавни и в лицензирани частни ", изясни още Жаклин Кунович.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР