Частни съдебни изпълнители ще търсят плащане на глобите на нарушителите

...
Частни съдебни изпълнители ще търсят плащане на глобите на нарушителите
Коментари Харесай

Удар за шофьорите! ЧСИ им бърка в джоба, ако ...

Частни правосъдни реализатори ще търсят заплащане на санкциите на нарушителите на пътя. До този миг това бе обвързване на обществени, чиито такси са доста по-малки. Това излиза наяве от отчет на Камарата на частните правосъдни реализатори (КЧСИ).

В него се загатва, че е взето решение да употребява законовата опция и на различен орган по насилственото осъществяване да събира обществените вземания, с изключение на обществените реализатори при Национална агенция за приходите, написа блиц. Това щяло да усили събираемостта на санкциите, които дълго време се въртяха към 30-те % за година.

В писмо до министър-председателя Бойко Борисов и министрите на финансите и вътрешните работи ръководителят на КЧСИ Георги Дичев е стимулирал готовността на частните правосъдни реализатори да оказват помощ безплатно на Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите, поемайки събирането на най-тежките случаи на неплатени санкции от извършители.

Идеята на Камарата на ЧСИ за усилване на предварителната защита по отношение на нарушителите на пътя не е нова. Гилдията нееднократно е обръщала вниманието и на институциите, и на обществото, че законът дава опция на ЧСИ да събират обществени вземания на страната. Навременното осъществяване ще ускори предварителната защита. В писмото до членовете на държавното управление се показва, че в случай че при събирането на обществени отговорности от страна на обществени реализатори страната прави разноски, т.е. всички добросъвестни данъкоплатци още веднъж заплащат сметката на недобросъвестните длъжници, партньорството с ЧСИ няма да коства нищо на бюджета и разноските ще се покриват единствено от нарушителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР