Частни дронове ще се ползват при търсене и спасяване при

...
Частни дронове ще се ползват при търсене и спасяване при
Коментари Харесай

Частни дронове ще се ползват при търсене и спасяване при авиационни произшествия

Частни дронове ще се употребяват при търсене и избавяне при авиационни катастрофи. Летящите роботи за хиляди левове, които устоят по няколко часа във въздуха, ще се употребяват при труднодостъпни местности. Пет министерства дружно с БЧК ще дават отговор за поддържането на ефикасна система при авиокатастрофи. Това е записано в държавния проект по тематиката, признат от държавното управление предходната седмица, съобщи организация Монитор.

При създаване и въвеждане на този проект са употребявани насоки на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Системата за търсене и избавяне на въздухоплавателни средства, екипажи и пасажери при авиационно произшествие поддържа подготвеност за реализиране на търсене и избавяне при авиационни катастрофи 24/7.

При авиационни катастрофи впрегнати в търсенето и издирването са пет министерства МТИТС, МО, Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и Министерство на външните работи.

Но и притежатели и оператори на летища, структурите на БЧК и общините, както неправителствени организации и доброволни формирования се включват в интервенцията.

При търсене и избавяне по вода Морската администрация би трябвало да активизира при поискване от КЦТСАП плавателни съдове с режим на подготвеност за излизане до 30 минути. Военноморските сили също ще подкрепят спасявания – с транспортен съд и бързоходна патрулна лодка, вид „ FPB-M”. И двата плавателни съда би трябвало да са разполагаем сред 60 и 90 минути в работно време и три часа отвън работно време.

Търсене и избавяне по суша се поема от Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването още веднъж в денонощен режим на работа. Планинска и водна избавителни служби към БЧК ще обезпечават екипи сред един и три часа. Доброволните екипи е планувано да реагират до 180 минути при случай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР