Частната военна компания Вагнер продължава да набира бойци в Русия

...
Частната военна компания Вагнер продължава да набира бойци в Русия
Коментари Харесай

"Вагнер" почти не е спирала да набира бойци в Русия след бунта

Частната военна компания " Вагнер " продължава да набира бойци в Русия по-малко от седмица откакто създателят ѝ Евгений Пригожин спря протест и колона, ориентирана към Москва.

Това инспекция на Би Би Си. Британската социална медия се е свързала с редица пунктове за набор на бойци; при потребност обяснението на търсещия " Вагнер " било, че пита за благоприятни условия от името на собствен брат.

Отговорът бил, че центровете на ЧВК " Вагнер " работят както нормално. " От Калининград на запад до Краснодар на юг, никой не вярваше, че " Вагнер " се разформирова ", написа Сара Рейнсфърд, сътрудник за Източна Европа. В Мурманск на север жена ѝ изяснява в състезателен клуб, че набират бойци за Украйна; който пожелае, единствено би трябвало да ѝ се обади и се насрочва дата за среща.

Заплатата остава добра - еквивалент на 2500 евро, над тази в армията, а договорите са за 6 месеца.

 Пригожин от Пригожин от " готвач " до бунтовник: тези мигове посяха семето на протеста

При тези позвънявания работещите в центровете настояват, че договорите се подпсват с " Вагнер ", а не с Министерството на защитата. " Няма нищо общо с Министерството на защитата ", декларира мъж във Волгоград. Ведомството изиска всички " доброволци " (и ЧВК) да се трансферират към него в средата на юни, само че Пригожин отхвърли седмица преди протеста. Новите правила би трябвало да влязат в действие от на следващия ден, 1 юли.

Центровете са затворили единствено за ден

Вчера ръководителят на комисията по защита Андрей Картаполов изясни, че на Пригожин, който отхвърли на подпише контракта, било.

Проверката на Би Би Си допуска, че центровете на " Вагнер " са били затворени единствено за малко. Още в неделя, по-малко от денонощие след метежа, телевизия RTVI, че сътрудник се свързвал с центровете в Астрахан и Воронеж (един от градовете по пътя на колоната на " Вагнер " ) и научил, че не се работело единствено в събота. В случай на удостоверение доброволците отиват в Краснодар за сметка на " Вагнер " до базата за подготовка (щабът на " Вагнер " до момента бе таман в Краснодарския край).

 Work&Travel на война: съветската частна войска Work&Travel на война: съветската частна войска " Вагнер " спря да " не съществува "

Според центровете работят и в Новосибирск и Тюмен още от понеделник; свалените на 24 юни плакати още веднъж са на входа в Новосибирск, изяснява организацията. Друго издание, че " ЧВК Вагнер Център " в Санкт Петербург, където е печално известната " фабрика за тролове ", също работи още веднъж.

В самия Краснодар жена изяснява за Би Би Си: " Работим. Ако нещо се бе трансформирало, щяха да ни кажат. Но няма нищо. "

Както отбелязва и Би Би Си, множеството пунктове за набор на бойци сега са в спортни клубове (информацията е и на уеб страницата им) - процедура, която се разпростра, откакто " Вагнер " загуби достъп до вербуването на пандизчии.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР