Частната фирма Евролаб 2011 има 14 дни да напусне помещенията,

...
Частната фирма Евролаб 2011 има 14 дни да напусне помещенията,
Коментари Харесай

БАБХ гони Евролаб 2011 от Капитан Андреево -

Частната компания " Евролаб 2011 " има 14 дни да напусне пространствата, които заема на " Капитан Андреево ". Това излиза наяве от заповед на шефа на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов​ , заяви " Свободна Европа ". 

Дружеството би трябвало " да опразни всички пространства, които държи без правно съображение по отношение на контракт за наем " на граничния пункт, написа в документа.

Заповедта позволява авансово осъществяване, което значи, че компанията би трябвало да бъде изведена незабавно.

Освен това организацията разпорежда на " Евролаб 2011 " неотложно да прекрати лабораторната си активност на границата поради спор на ползи.

Фирмата " Евролаб 2011 " влезе във фокуса на публичното внимание при започване на април. Тогава стана ясно, че страната непринудено й е предоставила монопола върху извънредно печеливша активност на границата. През май държавното управление реши да прекъсне паричния поток към сдружението.

Според кабинета " Петков " точно дейностите му по преодоляване на контрола на трафика на " Капитан Андреево " са една от главните аргументи, довели до свалянето на държавното управление.

Заповедта

Заповедта на шефа на БАБХ е издадена в петък и 14-дневният период за освобождението на постройката изтичат на 15 юли. По думите на проф. Даскалов компанията е трансформирали напълно предназначението на пространствата, което е проблем. 

С разпореждането на шефа на БАБХ от петък договорът за наем с " Евролаб 2011 " се приключва, а организацията си желае пространствата незабавно. Държането на парцелите " без правно съображение за нескончаем интервал от време извънредно би затруднило активността, която следва да се прави в тези обекти от страна на БАБХ и не би подсигурило безпрепятственото осъществяване на формалния надзор ", написа в заповедта.

Според БАБХ " неотложно следва да се прекрати реализирането на граничен ревизионен надзор върху импортирани първични материали и храни от скотски и растителен генезис от наемателя " Евролаб 2011 " заради съществуване на спор на ползи ". Като мотив е посочено и това, че в контракта за наем на пространствата не написа, че те могат да се употребяват за лабораторна активност.

Последици

На 2 юли Върховният административен съд настояването на " Евролаб 2011 ", която стачкува решението на страната да изпрати свои чиновници за надзор на влизащите от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " плодове и зеленчуци.

Преди месец към медиите изтече запис от диалог на среща сред настоящия началник на БАБХ Христо Даскалов и предшественика му Пламен Моллов, на която е бил препоръчан рушвет. По време на диалога някогашният началник на БАБХ се опитал да убеди Даскалов, че на турската граница не се случва нищо неправилно. Даскалов отказал, а Моллов отхвърли да го е подкупвал.

Причината за свалянето на държавното управление на Кирил Петков е въпросът с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреено ", който се реализира от частна компания, разгласи преди дни зам.-министърът на земеделието в оставка. Самият той е с защита на НСО поради закани. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР