Частна охрана да пази населените места е абсурд. Така държавата

...
Частна охрана да пази населените места е абсурд. Така държавата
Коментари Харесай

Румен Петков: Частна охрана да пази населените места е абсурд

Частна защита да пази обитаемоте места е парадокс. Така страната афишира, че няма ангажимент към сигурността на хората, а кметовете ще вземат решение по какъв начин и кой да охраняват. Това сподели заместник-председателят на Политическа партия АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков в ефира на БТВ.

Според него по този начин от една страна лъжем, че във всяко село ще има служители на реда, излиза се от отговорност и се дава опция да се въоръжава всеки, който желае да има сигурност. Той се възмути и от дадените сходни образци по какъв начин се взимат по 5 лв. от бедния гражданин на село за защита. „ От една страна страната споделя, че финансира Министерство на вътрешните работи, само че не отпуска спомагателни пари за заплати и съоръжение, въпреки това не охранява популацията “, означи Петков.

„ Хората не трябва да се въоръжават “, безапелационен бе той. Той разяснява и желанието да се промени Закона за неизбежната защита. „ Постоянното променяне на закона води до неприлагането му “. „ Този шизофренен метод към жителите не е добър. Още един път виждаме, че предизборните обещания не се съблюдават “, означи Петков, визирайки обещанието да се обезпечи полицейско наличие във всяко обитаемо място. Румен Петков дефинира атмосферата в ръководещата коалиция като отровена.

„ Този формат не е работлив. Той е заченат не в името на добруването на обществото, а в името на политическото наличие във властта на Валери Симеонов. Когато това е на гърба на обществото, когато експанзията е въпрос на персонален разцвет, нищо положително не ни чака “. По мотив абсурда с съветския патриарх Кирил, Петкова съобщи: „ Словото на патриарха беше непремерено. Мисля, че той е бил измамен. Изказването му е несъответстващо. Не може никой да си разрешава да приказва по този метод в една страна. Това няма да повлияе на връзките ни с Русия “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР