Частна фирма, наета от EVN, си остави ръцете и осакати

...
Частна фирма, наета от EVN, си остави ръцете и осакати
Коментари Харесай

Частни резачи, наети от EVN, осакатиха десетки дървета в “Коматево“

Частна компания, наета от EVN, си остави ръцете и осакати растителността в пловдивския квартал „ Коматево “. Десетки дървета са били окастрени по безразсъден метод, а клоните им са останали разпръснати по частни дворове и улици с дни! Дейността била подхваната за почистване на пространствата към кабелите. След нея обаче виждаме по-скоро вандализъм, в сравнение с професионално свършена работа.

За проблема TrafficNews бе сигнализиран от съдружие " Коматевци за Коматево ", чиито членове са гневни на случилото се:

„ Дърветата са унищожени. Много от тях може повече да не се възстановят. Кастренето не се прави по този метод, камо ли в този интервал на годината, когато дърветата са в разцвет. Много от клоните са отрязани по метод, по който в действителност не избавят кабелите от нарушение на целостта им “, съобщи пред медията ни Илия Чакъров, член на сдружението.

В парцела на Илия резачите нахвърлили десетки клони и зарязали по този начин. Оказва се, че тази панорама заварили още десетки други, останали блокирани поради " живата плет " пред дворовете си. Но клончета се търкаляли още дълго време из тротоарите и улиците на пловдивския квартал, без никой да ги почисти, споделят локални. Отпадъци били захвърлени и към дъждоприемните шахти, създавайки причина за задръстване.



Коматевци забелязали, че растителността им бива орязвана от хора без униформи, а по камионът, с който се придвижвали, също липсвали фирмени обозначения.

Те подали сигнал до Пловдивския общински инспекторат, откъдето е предоставена инспекция. От институцията обявиха пред TrafficNews , че техен чиновник е посетил мястото. Предстои идната събота и неделя дежурен екип да направи още веднъж ревизия на терен. От ПОИ потвърдиха, че EVN е наел частник за активността по орязване на клоните.

В коментар пред медията ни от регион „ Южен “ обявиха, че еколозите им не намират нищо неправилно в цялата картина. Според експертите дърветата са орязани правилно, на верните отстояния, тъй че да не пресечен жиците на електроразпределителното сдружение.

„ За растителността няма проблем “, допълниха оттова.

Общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “ също бяха сигнализирани по проблема. От пресцентъра обявиха, че клонките по улиците ще бъдат разчистени. Обемните клони ще бъдат отказани за преправка в компостиращата система на Пловдив.

Какво ще покажат инспекциите на институциите, TrafficNews ще наблюдава. Очаквайте детайлности!

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР