Частица от Светия кръст, на който е разпнат Христос, пристигна

...
Частица от Светия кръст, на който е разпнат Христос, пристигна
Коментари Харесай

Частица от Светия Кръст Господен пристигна във Враца

Частица от Светия кръст, на който е разпнат Христос, дойде във Враца за поклонение в храм „ Св. св. Константин и Елена “. Поводът е 120 години от построяването на храма, оповестиха от Врачанската Света митрополия. 

Светинята дойде по молба на Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Тя беше донесена от Варненска епархия, където се съхранява в храма " Успение Богородично ".

Частицата бе посрещната в събота вечер с церемониален камбанен звън от митрополит Григорий и врачански духовници. Веднага след идването ѝ в храма стартира отслужването на празнична вечерня. В богослужението присъединяване взе мъжкият хор за византийско пеене „ Св. Наум Охридски ” от София с началник Андрей Касабов. 

" Радост и благословение е за нашия град и за нашата епархия ", споделиха от храма " Св. Константин и Елена ".

В момента, в който частицата влезе в обителта, облак на небето одобри облик, който миряните уподобиха на гълъб и одобриха това като благословия, оповестява

Светинята ще остане за поклонение в храма до понеделник сутринта.

Във Враца парченце от Светия Кръст Господен идва да първи път. Последните мощи, пред които врачани се поклониха, бяха тези на св. Лука Симферополски през септември предходната година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР