Частица от мощите на св. Георги Победоносец ще бъде посрещната

...
Частица от мощите на св. Георги Победоносец ще бъде посрещната
Коментари Харесай

Частица от мощите на св. Георги Победоносец ще бъде посрещната в столичния храм Св. София

Частица от мощите на св. Георги Победоносец ще бъде посрещната в столичния храм " Св. София ". Снимка: Софийска митрополия

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, Софийската епархия ще посрещне през днешния ден парченце от дясната ръка на св. великомъченик Георги Победоносец, която се палати в храма " Св. великомъченик Георги Победоносец " в град Нигрита, край Серес (Северна Гърция). Храмът е особено издигнат в негова чест и памет, оповестиха от Софийската митрополия.

Светинята ще бъде посрещната в старинния столичен храм " Св. София " от 16:30 ч. и ще остане за поклонение в България до 7 май.

Поклонението ще е в разнообразни църкви. На 26 и 27 април светинята ще е изложена за поклонение в старинния храм " Св. София " ; на 28-30 април - в храма " Св. Атанасий " в Горни Лозен; на 1-3 май - в Църногорски манастир " Св. св. Козма и Дамян " край село Гигинци; на 4-5 май - в храма " Св. Петка " в Брезник; на 5-7 май - в храма " Св. великомъченик Георги " в Перник.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР