Частичното бедствено положение в Етрополе остава, след като придошлите води

...
Частичното бедствено положение в Етрополе остава, след като придошлите води
Коментари Харесай

Водата в Етрополе е негодна за пиене, градът се готви за нови интензивни валежи

Частичното бедствено състояние в Етрополе остава, откакто придошлите води на река Малки Искър наводниха част от града. Има наводнени къщи и материални вреди. Питейната вода не е годна за пиянство, поради влошени качества.

Това предизвестиха от ВиК-София като прецизираха, че водата може да се употребява за битови потребности, оповестява Българска телеграфна агенция. Водата от Речно водохващане " Кози дол " е с нараснала мътност, заради съществуване на наноси и пясък.

Засега няма заплаха Етрополе да остане без вода, съобщи зам.-кметът Станка Димитрова. Тя заяви, че две от помпите в помпената станция не работят поради придошлите води на река Малки Искър. Поискали сме помпи и ще се ремонтира, уточни Димитрова.

Изграждат насипи тук-там в кварталите на града, където има заплаха при последващи дъждове реката да прелее.

Ще купим минерална вода за готвене за детските градини в града, сподели още Димитрова откакто от " ВиК ЕООД-София предизвестиха, че водата не става за пиянство.

По данни на Министерство на вътрешните работи запушеното корито на река Малки Искър е провокирало наводняване в западната част на града.

Улиците там са в тиня и кал, има наводнени къщи, а един мост - на река Малки Искър, е пропаднал.

Изграждат насипи тук-там в кварталите на града, където има заплаха при последващи дъждове реката да прелее. Днес комисия от общината стартира да разказва вредите, и ще обяснява от какво имат потребност засегнатите от бедствието хора.

И все още в града продължава да вали. Прогнозата на НИХМ е за интензивни превалявания по-късно през днешния ден. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР