Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката

...
Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката
Коментари Харесай

Стихия в община Две могили: Разрушени пътища, отнесени покриви и паднали дървета

Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката за Община Две могили след бурята през вчерашния ден, съпроводена и от мощен дъжд и градушка. Според месните поданици водата е била доста, само че проблемите може да са пристигнали от непочистените дерета.

Две Могили Бъзовец, Две Могили Баниска, Две Могили Каран Върбовка, Две Могили

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на прилежащата.

В село Баниска мощният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е постройката на стадиона. В Каран Върбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

Част от провалите нощес към този момент са отстранени, само че тинята по пътя, който свързва област Русе с Попово и Търговище към момента не е измит. Според хората в региона от години е трябвало да се вземат ограничения.

Кметът на Две могили Божидар Борисов сподели, че деретата би трябвало да се почистват взаимно от общините и страната, тъй като дребните общини нямат пари сами да се оправят. Още на следващия ден ще бъде образувана комисия, която да оцени вредите,нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и повреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР