Частично разхлабване на ограничителните мерки от днес, въпреки високия брой

...
Частично разхлабване на ограничителните мерки от днес, въпреки високия брой
Коментари Харесай

Разхлабват се част от противоепидемичните мерки

Частично разхлабване на ограничаващите ограничения от през днешния ден, макар високия брой новозаразени от Covid-19. Допускат се визитите в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при претовареност на не повече от 30% от потенциала на пространствата. Посетители от през днешния ден се позволяват и в местата за хранене, единствено в откритите им площи.

Възобновяват се занятията от танцовото, креативното и музикалното изкуство при потенциал и претовареност на пространствата до 30%. От през днешния ден се позволяват и визитите във фитнес центрове, спортни зали и клубове, както и плувни басейни и комплекси при потребление също на не повече от 30 на 100 от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум метър и половина.

От 1-ви до 12-ти април на магазините с чиста комерсиална повърхност над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни артикули, се позволява работа с клиенти единствено на откритите площи, прилежащи към комерсиалния обект. Посещенията в заведенията за хранене и забавление се позволяват единствено в откритите им площи при лимитирано работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключения са нощните заведения, бар клубовете, пиано питейните заведения бар-вариете и нощните питейни заведения, които остават затворени до края на месец април.

Министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов изясни мотивацията за разхлабване на ограничаващите ограничения:

" Здравето на хората на няколко характерности - едната е физическата характерност, другата е психическата характерност и третото е общественото благоденствие. Ние би трябвало да се грижим за всичките тези фактори, когато отпускаме ограниченията, вършим го отговорно, поредно. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР