Частично парализиран мъж, който не можеше да използва собствените си

...
Частично парализиран мъж, който не можеше да използва собствените си
Коментари Харесай

Свързаха роботизирани ръце директно към мозъка на парализиран мъж

Частично неподвижен мъж, който не можеше да употребява личните си пръсти в продължение на към 30 години, съумя да се нахрани независимо с десерт, с помощта на роботизирани ръце.

За това оповестява изданието Medical Xpress.

Екип от откриватели разгласява публикация в списание Frontiers in Neurorobotics, в която разказва нов неврокомпютърен интерфейс и чифт модулни протези. Тази система обезпечава директна връзка сред мозъка и компютъра, който декодира невронните сигнали и ги употребява за осъществяване на разнообразни задания: от напредване на курсора на екрана до ръководство на роботизирана протеза. В реалност, парализираният човек съумява да ръководи роботизираните ръце със силата на мисълта си.

Макар че учените към този момент са свършили доста работа, те не считат да спрат дотук и имат планове да усъвършенстват системата. Те желаят да създадат по този начин, че протезите да дават сензорна противоположна връзка, доставяна непосредствено в мозъка на индивида, която ще му разреши да извършват някои задания, без да се изисква непрекъсната образна противоположна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР