Частично бедствено положение в Дупница заради пожара до магистрала "Струма".

...
Частично бедствено положение в Дупница заради пожара до магистрала "Струма".
Коментари Харесай

Заради пожарът на АМ Струма: АПИ със сигнал в прокуратурата срещу собственика на сметището


Частично бедствено състояние в Дупница поради пожара до автомагистрала "Струма ". Огънят беше сподавен още през нощта, само че аутобанът остава затворен и в двете направления, до момента в който не завърши огледът в какво положение са обгорените колони.

Властите оповестиха, че повода за огъня са насъбрани под моста на автомагистралата разнообразни по тип боклуци на частна компания. АПИ внесе сигнал в прокуратурата против притежателя на предприятието за вторични първични материали.

Има съществени пукнатини по колоните и оборудването ще бъде обследвано преди да бъде пуснато. Засега не е ясно по кое време по него още веднъж ще минават коли.

Ремонтът на автомагистралата е належащ, съгласно пристигналите на оглед от компанията, строила пътя.

Собственик на пункта от 30 години е Кольо Илиев, който съпоставя пожара със бойкот. По думите му от автомагистралата е хвърлено нещо запалително и по този начин огънят е тръгнал.

Леснозапалимите боклуци били тук, тъй като складът се оказал дребен. По думите на Илиев те са под автомагистралата още от 1997 година Те не били единствено на компанията, а и на „ недобросъвестни граждани”.

Замерванията демонстрират, че няма завишаване на нездравословните субстанции във въздуха.

Междувременно хората от село Блажиево изкараха неспокойна нощ. Много от тях застанаха един до друг с огнеборците. Местните се притесняваха пламъците да не застигнат парцелите им.

Магистрала „ Струма” остава затворена и в двете направления сред пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут през основен път Е79. Там придвижването е интензивно, образува се колона от към два километра.

Движението се контролира от Пътна полиция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР