Частично бедствено положение обяви и община Бургас - освен Поморие,

...
Частично бедствено положение обяви и община Бургас - освен Поморие,
Коментари Харесай

120 коли са потрошени от бурята в Бургас

Частично бедствено състояние разгласи и община Бургас - с изключение на Поморие, след мощната стихия, връхлетяла региона нощес. Най-големи вреди са нанесени в Морската градина в Бургас, където има десетки счупени и изкоренени дървета.

" Погром безспорен " ;  " Изкоренено дърво, толкоз огромно дърво с корените не съм виждала " ; " Апокалипсис. Направо е съсипия " ; " Особено в другата част на Морската градина още по-големи дървета са паднали. Много клони има счупени. Просто е било нещо извънредно ", споделиха бургазлии пред БНР.

В Бургас, Поморие, Айтос и по цялото Южно Черноморие продължава работата по разчистването на дърветата и клоните, затрупали коли и пътища след вчерашната стихия. Над 120 са ударените от паднали дървета коли в регионалния център.

Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са постъпили в община Бургас. Над 1000 декара лозови масиви са опустошени, като е унищожена 1 млн. тона продукция.

Електрозахранването в бургаския квартал " Меден рудник " беше възобновено. Без ток обаче остават поморийските села Лъка и Каменар. Причината е в падналите 11 решетъчни стълба с високо напрежение, сподели в Бургас министърът на енергетиката Росен Христов:   " За страдание, огромните провали са по 110-киловолтова мрежа. Предварителната оценка е, че са нужни към два месеца за възобновяване. Изискал съм още на следващия ден да показват графика, с цел да го обсъдим с Кризисния щаб и да намерим вид по-бързо да бъде инсталирана тази високоволтова мрежа ".

Снимка: Флагман.бг

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР