Частично бедствено положение е обявено заради пожар в северната част

...
Частично бедствено положение е обявено заради пожар в северната част
Коментари Харесай

Голям пожар над Стара Загора, обявиха частично бедствено положение

Частично бедствено състояние е оповестено поради пожар в северната част на Стара Загора, заяви регионалният шеф Методи Марков . Той уточни, че са известени и военните, както и има подготвеност при нужда да бъде включен хеликоптер.

На този стадий няма заплаха за къщите, намиращи се във вилната зона на Стара Загора „ 7-ми километър “ поради пожара, заяви кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Той уточни, че „ сега пожарът се намира източно от вилната зона в местността. На място има ситуирани три автомобила към къщите, намиращи се наоколо, които да защитят имуществото на хората при нужда. Живеещите са известени да имат подготвеност вероятно да изоставен къщите, в случай че се наложи, по тази причина всички ограничения за тяхната сигурност са подхванати “, сподели Тодоров.

От думите му стана ясно, че всички сили на пожарната се борят със стихията. „ Надяваме се, че напълно скоро пожарната ще съумеят да загасят пожара “, сподели кметът. Тодоров изясни, че „ вятърът е много мощен и трансформира посоката си непрестанно, би трябвало да се реагира навреме и да се отбрани имуществото на хората “, добави той и означи, че самият той е на мястото на пожара. 

В момента са подхванати всички ограничения, които на локално равнище могат да бъдат подхванати. От думите на кмета стана ясно, че оповестяването на частичното бедствено състояние от регионалния шеф Методи Марков е за превантивни ограничения, само че изрази вяра, че „ няма да има потребност от по-сериозна интервенция “.

Пожарът лумна към 15:30 часа. На терен незабавно бяха изпратени четири екипа огнеборци от Стара Загора и един екип от Казанлък, пожарен автомобил от Регионалната дирекция по горите, както и водоноска от община Стара Загора.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР