Частично бедствено положение е обявено в община Бургас заради наводнения,

...
Частично бедствено положение е обявено в община Бургас заради наводнения,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е обявено в Бургас заради дъжда

Частично бедствено състояние е оповестено в община Бургас поради наводнения, породени от проливните дъждове, съобщи Би Ти Ви.

Най-сериозно е потърпевшо селата Равнец и в Братово, където има най-вече наводнени къщи, оповестява " Нова телевизия ". Би Ти Ви показва, че в равнец спасители са евакуирали имобилен мъж с увреждане от вкъщи му, откакто водата е стигнала до леглото му. Наводнени къщи има и в бургаските квартали Меден рудник, Горно и Долно Езерово.

В момента заседава спешният щаб към община Бургас. По данни от Информационната система за ръководство на риска от наводнения на общината река Изворска е достигнала рисковото равнище от над 260 см. В рисковата зона са и р.Маринка и язовир " Домус орман 1 ".

Заради дъждовете се е активизирало свлачище на автомагистрала " Тракия " . Засегнати са спешната и дейната ленти сред 325-и и 359-и километър.

Затворен е пътят Бургас – Средец сред с. Константиново и Меден рудник и сред Полски Извор и Тръстика.

И за през днешния ден в област Бургас е в действие оранжев код за превалявания. Предупреждението е в действие още за областите Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакват се количества на преваляванията от до 60 л/кв. метър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР