Частично бедствено положение е обявено в област Бургас заради наводнения,

...
Частично бедствено положение е обявено в област Бургас заради наводнения,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е обявено в Бургас заради дъждовете

Частично бедствено състояние е оповестено в област Бургас поради наводнения, породени от проливните дъждове, съобщи Би Ти Ви. Мъж е умрял в дома си в с. Полски извор, община Камено, откакто е бил отвеян от придошла вода. Една жена е в неопределеност. Повече за наводненията в Камено четете тук.

Сериозно са потърпевши селата Равнец и в Братово, където има най-вече наводнени къщи, оповестява " Нова телевизия ". Би Ти Ви показва, че в равнец спасители са евакуирали имобилен мъж с увреждане от вкъщи му, откакто водата е стигнала до леглото му. Наводнени къщи има и в бургаските квартали Меден рудник, Горно и Долно Езерово.

В момента заседава спешният щаб към община Бургас. По данни от Информационната система за ръководство на риска от наводнения на общината река Изворска е достигнала рисковото равнище от над 260 см. В рисковата зона са и р.Маринка и язовир " Домус орман 1 ".

Заради дъждовете се е активизирало свлачище на автомагистрала " Тракия ".

Засегнати са спешната и дейната ленти сред 325-и и 359-и километър.

Затворен е пътят Бургас – Средец сред с. Константиново и Меден рудник и сред Полски Извор и Тръстика. Ограничено е и придвижването по пътя Средец – Айтос, в региона на Русокастро, заради наводнен сектор, заяви Агенция " Пътна инфраструктура.

В Бургас към този момент са паднали над 100 л/кв.м

превалявания, се разбра от прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

В Бургас и още три южни области за през днешния ден бе разгласен оранжев код за рискови превалявания, като упованията на метеоролозите бяха за количества дъжд от 60 л/кв. м. Тази заран Национален институт по метеорология и хидрология поправя прогнозата си и в Бургас към този момент е в действие най-тежката степен на предизвестие - червен код. " На места в региона записаното количество на дъжда към този момент е над 100 л/кв.м. През деня преваляванията ще продължат ", се споделя в известието на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР