Частично бедствено положение е обявено в Ивайловградско. Причината е поройният

...
Частично бедствено положение е обявено в Ивайловградско. Причината е поройният
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Ивайловградско

Частично бедствено състояние е оповестено в Ивайловградско. Причината е поройният дъжд и породените от него наводнения в три села в общината – Ленско, Соколенци и Меден бук. Кметът на Ивайловград Диана Овчарова издаде заповед, с която разгласи отчасти бедствено състояние в тези региони, с цел да може отрасловите институции да се оправят със обстановката. Със заповедта се вкарва в деяние Общинския проект за отбрана при бедствия в частта му " Действия при наводнения ".

В региона има наводнени сектори, паднали дървета, развалени и отнесени асфалтови пътища. Причината са падналите през последното денонощие превалявания, достигащи 100 литра на кв. метър. На някои места е нарушено водоснабдяването и електроснабдяването. От нощес екипи на пожарната работят.

Отнесените и мощно развалените пътища са стотици метри. Някои от пътищата са залети от лепкава тиня и на процедура са непроходими. Има и големи дупки, които биха могли да обхванат цялостен автомобил.

Частичното бедствено състояние ще остане в действие до ликвидирането на предпоставките за оповестяването му, както и на следствията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР