Частичният тоалет на бебето се прави сутрин и включва щателно

...
Частичният тоалет на бебето се прави сутрин и включва щателно
Коментари Харесай

Първи грижи за новороденото у дома – частичният тоалет на бебето

Частичният тоалет на бебето се прави заран и включва подробно разчистване в зоната на пелените . След нощния сън на бебето нормално пелената е цялостна, а зоната влажна, по тази причина е добре да не пропущаме тази значима стъпка в хигиената при новороденото.

И до момента в който цялостното къпане на бебето не е належащо в самото начало да се прави всеки ден, то частичният тоалет е значим, с цел да се избегне подсичане и неспокойствие на кожата, в резултат на по-дълъг престой с мокра пелена.

В новия епизод на „ Ох, на мама! Podcast ” акушерката Халиме Салиева , която с грижа и любов оказва помощ на младите майки в първите мигове след раждането в Първа профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване „ Света София “, показа всичко значимо към хигиената на новородено бебе, с цел да може всеки родител – и мама, и баща, да пристъпят решително в това начинание.

Гениталиите на вашето бебе са доста деликатни, по тази причина постоянно почиствайте тази област деликатно. Много родители мият зоната на пелените единствено с вода и памучни тампони през първите две седмици.

Меките почистващи препарати, които са особено предопределени за бебета, ще ви оказват помощ да отбраните естествената кожна преграда на вашето бебе. А в случай че употребявате бебешки кърпички - уверете се, че са без мирис, алкохол или композиция от двете.
 Бебе се роди в хеликоптер в Германия iStock/Getty Images
При момчетата

Докато сменяте пелената на вашето бебе , може да желаете да покриете пениса му с чиста забрадка или друга пелена . Съвременните експерти отхвърлят концепцията всякога при слагане на пелена да слагаме пениса на момченцето в лява или дясна посока, само че сигурно се пробвайте членът му да не сочи нагоре, тъй като при последващо уриниране вероятността да намокри и дрешките си е много огромна.

Главичката на пениса на вашето новородено ще се самопочисти до известна степен. Не се опитвайте да дърпате препуциума му мощно, с цел да го почистите, защото той към момента е прикован към главичката на пениса му и няма да можете да го плъзнете обратно. Насилването на препуциума му обратно може да аргументи скъсване, което може да нарани вашето бебе и да остави белези.

При девойките

Всъщност, гениталиите на вашето момиченце са доста деликатни , тъй че почистването на тази област би трябвало да бъде изключително деликатно. Много родители мият региона единствено с вода и памучни тампони през първите две седмици от появяването му на бял свят. При промяна на пелени използвайте чистата част от пелената, с цел да изтриете изпражненията. Когато сменяте пелената на щерка си, постоянно избърсвайте региона начело обратно, надалеч от вагината и уретрата. Избърсването начело обратно ще помогне да се предотврати прехвърлянето на бактерии от дупето на бебето към вагината или уретрата и причиняването на зараза .

Важно за подсичането!

Обривът от пелени , или така наречен „ подсичане “ е постоянно срещана форма на раздразнена кожа, която наподобява като петна от възпалена кожа по дупето на вашето бебе. Често е обвързвано с мокри пелени, сензитивност на кожата и протриване. Обикновено визира дребните бебета, макар че всяко дете, което постоянно носи пелена, може да се снабди с подсечена кожа.

Най-добрият метод за попречване на подсичането е да поддържате зоната чиста и суха, а като превантивна мярка или при към този момент появила се зачервена кожа да употребявате крем за всекидневна приложимост при кожни раздразнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР