Частични кметски избори се проведоха в четири населени места в

...
Частични кметски избори се проведоха в четири населени места в
Коментари Харесай

Избраха нови кметове в четири населени места

Частични кметски избори се организираха в четири обитаеми места в страната, предава „ Фокус ". Това бяха в ивановското село Тръстеник и септемврийското село Бошуля, Антоново и димитровградското село Ябълково.

Кандидатът на ГЕРБ Христина Венчева печели частичните кметски избори в село Бошуля, община Септември, област Пазарджик с 361 действителни гласа. Втори в кметската конкуренция остава претендентът на Българска социалистическа партия Любен Христосков, който беше четири следващи мандата кмет на селото. Той се яви на изборите, откакто през март подаде молба за овакантяване на поста защото с решение на Върховен административен съд бе възобновен на работа в системата на Министерство на вътрешните работи.
ГЕРБ печели изборите и в село Тръстеник, община Иваново, област Русе. Кандидатът на ГЕРБ Атанас Атанасов e получил 345 действителни гласа. До частични избори в село Тръстеник се стигна поради настъпилата гибел на определения за кмет на 26 октомври 2015 година Валентин Иванов Великов.

Кандидатът на Движение за права и свободи Хайредин Мехмедов печели частичните кметски избори в Община Антоново, област Търговище с 1907 действителни гласа. До изборите в Антоново се стигна, откакто при започване на април ОИК - Антоново приключи предварително пълномощията на кмета на Община Антоново Танер Али заради избирането му за депутат в 44-то Народно заседание.

Издигнатият от Инициативен комитет Костадин Атанасов завоюва изборите в село Ябълково, община Димитровград, област Хасково с 369 действителни гласа. До провеждането на непълен избор се стигна откакто Общинската изборна комисия в Димитровград предварително приключи пълномощията на кмета Антон Илиев, за който инспекция откри, че е бил вписан в Търговския указател като член на Управителния съвет на земеделска кооперация в селото, което нарушава закона. Антонов бе първичният претендент на ГЕРБ за кметския пост, само че заради неочакваната му гибел при започване на юни, регистрацията му бе заличена, а ГЕРБ издигна като собствен претендент в конкуренцията временноизпълняващия длъжността на кмет Вангел Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР