Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след

...
Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след
Коментари Харесай

Спряха парите на Белия дом. Следва парализа

Частичната парализа на държавното управление на Съединени американски щати е съвсем сигурна след решаващо гласоподаване в Сената, което сподели, че републиканците и демократите не са съумели да реализират компромис по бюджета макар интензивните договаряния и намесата на президента Тръмп, съобщи CNN.

Републиканското болшинство в Сената (51 от 100 места) не съумя да убеди задоволително демократи да одобряват нормативен акт за краткотрайно финансиране на федералния бюджет в подмяна на спомагателни договаряния по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и бяха краткотрайно предпазени от експулсиране от предходния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласоподаване на краткотрайното финансиране на бюджета бяха нужни 60 гласа, само че тази численост не бе достигната. В поддръжка на процедурното предложение гласоподаваха едвам 50 сенатори, а 48 са срещу. Не е дал своя вот единствено водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.



Очаква се частичната парализа на работата на държавното управление на Съединени американски щати да стартира от среднощ локално време (07.00 ч. българско време) и стотици хиляди федерални чиновници, чиято работа не е считана за сериозно значима, да бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск.

Предишната такава частична парализа на федералното държавно управление бе през октомври 2013 година и продължи 16 дни.

Белият дом упрекна сенаторите от Демократическата партия за отхвърлянето на процедурно предложение в Сената да се гласоподава краткотрайно финансиране на федералния бюджет на Съединени американски щати, с цел да могат държавните служби да продължат работа, и ги назова "обструкционистки неудачници ".

"Днес демократите в Сената сложиха политика над националната ни сигурност, фамилиите на военнослужещите, децата в уязвимо състояние и способността на страната ни да служи на всички американци ", съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Тя съобщи, че няма да се водят договаряния по настояванията на демократите за имиграционната политика до момента в който не бъде признат нормативен акт за премахването на почналата в 07.00 ч. българско време частична парализа на федералното държавно управление.



Президентът Тръмп "няма да договаря по статута на противозаконни имигранти до момента в който демократите държат за заложници нашите законни жители поради безотговорните си претенции ", сподели Сандърс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР