Частичната мобилизация в Русия приключи, това докладва руският министър на

...
Частичната мобилизация в Русия приключи, това докладва руският министър на
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин за края на мобилизацията в Русия, Зеленски се съмнява, че е приключила

Частичната готовност в Русия завърши, това рапортува съветският министър на защитата Сергей Шойгу на съветския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС. Украйна, от своя страна, изрази подозрение за протичащото се.

" Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена ", сподели министър Шойгу и добави, че не се възнамеряват никакви нови задания.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на спора, откакто са минали образование. От тях повече от 41 000 души към този момент се намират в състава на бойни подразделения, рапортува още Шойгу. 218 000 души минават образование на полигони и в центрове на министерството на защитата на Русия, добави той.

Министърът заяви, че в границите на частичната готовност на военна работа са били извикани повече от 27 000 бизнесмени и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили предпочитание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, сподели Шойгу.

Участващите в бойни дейности съветски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от обществени отстъпки, добави министърът.

Путин изрази признателност на всички мобилизирани, само че предизвести, че на фронтовата линия би трябвало да се изпращат единствено добре готови бойци.

Руският президент разпореди да се усъвършенства образованието на мобилизираните резервисти и да има се обезпечат цялата нужна екипировка и съоръжение, показва Асошиейтед прес.

Шойгу сподели, че в бъдеще набирането на бойци за изпращане в Украйна ще се базира на привличането на доброволци и професионални военнослужещи, вместо на готовност на резервисти, които в Русия наброяват няколко милиона души, съобщи

Путин разгласи частична готовност на 300 000 резервисти на 21 септември след поредност от военни неуспехи, при които съветските сили бяха изтласкани от източната Харковска област на Украйна и сложени под все по-голям напън в южната Херсонска област.

След оповестяването на мобилизацията стотици хиляди мъже, които можеше да бъдат наранени от нея, напуснаха Русия и се насочиха към страни като Грузия, Армения и Казахстан, които не изискват визи за руснаците.

Над 2000 души бяха задържани по време на митинги против мобилизацията в цяла Русия. Надигна се публично неодобрение поради случаи на мобилизирани мъже със здравословни проблеми или без никакъв боен опит.

мобилизация Русия

Украинският президент Володимир Зеленски, обаче, изрази подозрения по отношение на заявеното от Русия привършване на частичната готовност, като съобщи, че слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, значат, че може да са нужни още хора, съобщи Ройтерс.

" Имаме информация, че врагът е завършил мобилизацията си, сякаш към този момент не му е належащо да изпраща нови талази съветски жители на фронта. Усещането ни на фронтовите линии е напълно друго ", сподели Зеленски във видеообръщение.

" Въпреки че Русия се пробва да усили натиска върху позициите ни, като употребява наборни бойци, те са толкоз зле готови и екипирани, толкоз брутално употребявани от командването си, че това разрешава да предположим, че доста скоро Русия може да се нуждае от нова вълна от хора, които да изпрати на война ", сподели Зеленски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР