Части от страната са застрашени от влизане в четвъртия етап

...
Части от страната са застрашени от влизане в четвъртия етап
Коментари Харесай

Северен централен район е на прага на локален локдаун

Части от страната са застрашени от влизане в четвъртия стадий от държавния проект за битка с пандемията. Това са регионите, в които са заети над 80% от интензивните кревати.

Северен централен регион към този момент е на прага на местен локдаун, защото са запълнени 75,8% от интензивните кревати, осведоми

В Русе в двете академични лечебни заведения са цялостни 80% от интензивните кревати.

Какво значи достигането до четвърта степен от държавния проект? Тогава ще бъдат затворени всички публични обекти, ще работят единствено магазини, аптеки, дрогерии, банки, пощенски станции и куриерските услуги. Всички възпитаници минават на онлайн образование, без най-малките. За тях ще се взема решение според от обстановката в района и дали са обезпечени задоволително кревати в детските отделения.

Математически модел най-малко пет дни преди въвеждането на подобен местен локдаун ще предизвестява хората, че е вероятен.

Новорегистрираните случаи на ковид у нас за последното денонощие са 6863, позитивните проби са 16,7% от направените 41 084 теста, демонстрират данните, оповестени на Единния информативен портал.

Най-много случаи са открити в София - 1935, следват Благоевград с 641, Пловдив с 597 и Варна с 500. Няма област без нови инфектирани, като минимум са те в Разград - 33, и Търговище - 36.

Починалите с COVID-19 за последните 24 часа са 80.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР