Части от сирийската армия стигнаха границата с Турция в района

...
Части от сирийската армия стигнаха границата с Турция в района
Коментари Харесай

Сирийски войски стигнаха границата с Турция

Части от сирийската войска стигнаха границата с Турция в региона на Сук ал Хал северно от град Кобане, на източния бряг на р. Ефрат. Сирийските бойци са вдигнали националното знаме над този граничен пост, написа в. " Ал Уатан ", представен от ТАСС.

По данни на сирийския ежедневник военни елементи ще бъдат ситуирани в околните часове на други прави от границата с Турция и Ирак. Правителствени сили ще влязат в тези гранични региони за пръв път от 2012 година

Сирийските войски усилиха наличието си в региона на Тел Тамер, в северозападната част от провинция Хасака, и се откриха във всички селища от 15-километровата зона към града. Правителствени сили стигнаха селищата Ал Манаджир и Ал Ахрас на 40 км от град Хасака.

В източната част от провинция Алепо сирийски военни елементи влязоха в село Султания южно от Манбидж. От началото на седмицата държавните сили си възвърна контрола над 1000 квадратни километра в покрайнините на този град.

Вчера формирования на въоръжената съпротива, участващи на страната на турската войска в интервенцията ѝ " Извор на мира " в Североизточна Сирия, се пробваха да нападат позиции на сирийските военни и на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) в провинция Ракка. Нападението бе отблъснато.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР