Части от Северозападна Европа се борят с въздействието на последната

...
Части от Северозападна Европа се борят с въздействието на последната
Коментари Харесай

Северна Европа е засегната от наводнения и обилни снеговалежи

Части от Северозападна Европа се борят с въздействието на последната от поредицата атлантически стихии , които изсипаха дъжд или сняг върху към този момент напоената земя, до момента в който Северна Скандинавия претърпява рискови студове , предава Ройтерс.

В Северна Франция избавителните екипи помогнаха за евакуацията на жителите от наводнените домове в град Аркес в департамента Па дьо Кале, район, който беше наводнен за след значителни превалявания.

За момента не са планувани огромни евакуации в района, добави Ван Каутер.

Ферибот, пътуващ от Норвегия за Дания с към 900 пасажери на борда, не съумя да дебаркира в Копенхаген заради бурята и изчаква вятърът да отслабне, макар че това надали ще стане преди четвъртък сутринта, заяви корабната компания DFDS.

В Норвегия южният град Кристиансанд заяви, че е затворил учебните заведения си и е отменил всички публични рейсове след изобилен снеговалеж.

Същата стихия, наречена Хенк от двете страни на Северно море, донесе стихии и пороен дъжд в елементи от Англия и Уелс във вторник, причинявайки спирания на електрозахранването, спря влаковете и наложи затварянето на основни пътища заради наводнения.

Дървета бяха съборени върху пътища и железопътни линии, убивайки един водач в Югозападна Англия.

59-годишна жена почина в белгийската провинция Източна Фландрия във вторник, откакто беше ударена от отнесена ограда по време на интервал на значителни превалявания в страната, сподели локалният губернатор Карина Ван Каутер в изказване в сряда.

Арктическото село Квикйок записва температура през нощта от -43,6 по Целзий, най-студената в Швеция за месец януари от 25 години, оповестиха от шведската метеорологична работа.

В Лапландия в Северна Финландия жена изчезна във вторник във вихрушка, до момента в който караше ски, а по-късно беше открита мъртва в лавина. Издирването на детето й в сряда продължава, заяви финландската полиция.
 Лошото време на Острова спря всички влакове под Ламанша Обновена
Лошото време на Острова спря всички влакове под Ламанша

Няма изясненост по кое време ще бъде възобновено движението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР