Части от състава на морската тактическа група за специални операции

...
Части от състава на морската тактическа група за специални операции
Коментари Харесай

Морска група за спецоперации тренира акции срещу терористи и кораб нарушител

Части от състава на морската тактическа група за специфични интервенции към едноименния дивизион на Военноморски сили ще проведат акции против терористично хранилище и транспортен съд, пренасящ оръжие за доставяне на противников сили. Сценарият е част от тактическото обучение STEALTH TRIDENT 22,  което се организира в български териториални води. В рамките му един от отборите ще извърши инспекция и задържане на транспортен съд извършител посредством десант с вертолет, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили. 

В учението ще се включи и тактически екип от Областната дирекция на МВР-Варна, който взаимно с военните ще взе участие в неутрализирането на терористична клетка. Ще бъде осъществена и здравна евакуация с вертолет на ранен военнослужещ от зоната на интервенцията.  

Паралелно продължава учението на Военноморски сили " ТРИТОН 2022 ”, в което водолази от Военноморските сили на България, Румъния, Турция и Съединени американски щати упражняват взривни действия под вода. То ще завърши на 7 октомври. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР