Части от източната част на Австралия, включително Сидни, регистрираха най-горещия

...
Части от източната част на Австралия, включително Сидни, регистрираха най-горещия
Коментари Харесай

Опасна жега: Австралийците атакуваха плажовете в търсене на прохлада


Части от източната част на Австралия, в това число Сидни, записаха най-горещия ден от две години насам. На 6-и март температурите там надвишиха 40 градуса по Целзий, оповестява организация Ройтерс.

В регион Пенрит, предградие в западната част на Сидни, метеоролозите са записва 40,1 градуса по Целзий в понеделник следобяд, а навътре в страната – към 41 градуса. Синоптиците оповестяват, че това е най-горещият ден от 26 януари 2021 година насам.

„ Това е първото ми идване в Сидни. Пристигнах тази заран и си потеглям след няколко часа. Много желаех да видя Бонди Бийч. Няма никаква сянка. Много е горещо, тъй че си потеглям по-късно. Не желая да съм на слънце прекомерно дълго. Плажът е добър, а денят е толкоз прекрасен “, споделя туристката Джулия Уолтърс.

Съобщава се и за заплаха от пожари. Ето за какво към този момент е в действие цялостната възбрана за палене на огньове в голям брой райони. Близо 35 държавни учебни заведения, най-вече навътре в страната, са затворени заради непоносимите горещини.

Жега и изсъхнало време – такава остава прогнозата до сряда (8-и март). „ Очертават се няколко горещи, ветровити и най-вече сухи дни. Това води до условия за появяването на горещи талази с ниска до тежка активност. Температурите ще варират от 30 до 40 градуса “, споделя Сара Скали, старши метеоролог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР