Части на украинската армия влязоха в областния център Херсон, напуснат

...
Части на украинската армия влязоха в областния център Херсон, напуснат
Коментари Харесай

Украинските военни денацифицират Херсон от окупаторите, хората свалят надписите: Русия е тук завинаги

Части на украинската войска влязоха в регионалния център Херсон, изоставен от съветските окупационни елементи. В обществените мрежи жителите на града разгласяват фотоси и видеа на украинските военни на улиците на града.

Хората излизат на улицата с украински флагове, на централния площад е издигнато съветското знаме, няма информация някъде в града към момента да се водят боеве. 

Руското МО съобщи в това време, че всички съветски военни са изведени от десния бряг на река Днепър, където е ситуиран Херсон.

Украинското разузнаване удостовери, че техните войски влизат към този момент в града и прикани съветските бойци, които към момента са там да се предадат в плен.

Постъпват известия, че украинските военни без пердах завземат и други обитаеми места в Херсонска област, локалните поданици на всички места смъкват и късат билбордовете: " " (ВИДЕО).

Руската окупационна войска завладя огромна част от Херсонска област още в първите дни на нахлуването в Украйна през февруари-март. През септември беше извършен " референдум " за присъединение към РФ под дулата на автоматите.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва продължава да счита Херсон за своя територия.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР