Частен самолет е излетял за чужбина от летище София, без

...
Частен самолет е излетял за чужбина от летище София, без
Коментари Харесай

Авиоекскурзия до Гърция показа дупка в сигурността на Летище София

Частен аероплан е изхвърчал за чужбина от летище " София ", без да бъдат тествани пасажерите. Граничните служители на реда са разбрали за пропуща чак откакто машината е изхвърчала. От летището признаха, че това е неприемливо и взимат незабавни ограничения.

Частният аероплан с петима души на борда изхвърчал от летищна площадка Драгановци в петък, 13-ти.
В 15:30 часа кацнал на летище София. 70 минути по-късно изхвърчал за Гърция. Инкогнито – без никой от пасажерите да премине през гранична инспекция.

В неделя самолетът се връща от гръцкия остров Скиатос у нас.
Снимка: bTV
Четиричленното семейство Хинкови излетява с частния си аероплан от площадката в село Драгановци. На борда е и приятелят на щерка им, а във въздуха – градоносни облаци.

За да стигнат до Гърция би трябвало да минат през гранична полиция, каквато има единствено на интернационалните летища. Затова първо кацат в София. Посреща ги рамп сътрудник и ги съпровожда до терминала.
Самолет е изхвърчал неизпитан от Летище София (ВИДЕО) Лидерът на АБВ Румен Петков още веднъж изиска оставката на вътрешния министър
За инспекция е отведен единствено водачът Мирослав Хинков: " Аз минах всички инспекции и отидох в залата, където са пасажерите, платих си таксите, тъй като и това е значимо и общо взето натовариха ни на колите, на две коли, закараха ни до самолета и излетяхме по-късно. "
Снимка: bTV
Пропускът е открит още на същия ден. А фамилията е разпознато от гръцките управляващи. „ Може би, в случай че беше огромен аероплан нямаше да се случат тези неща,но дребните самолети подлежат на различен надзор и наземният оператор е в действителност е позволил една груба такава неточност. Но нямало е някакви нездравословни последици”, разяснява шефът на „ Гранична полиция” Светлан Кичиков.

Сбъркалият чиновник е един от най-опитните. Сега е с лишен пропуск. „ Това е поредност от нелепи условия и се е стигнало до тази човешка грешка”, разяснява шефът Владимир Рапонджиев.

Още при завръщането си в Горна Оряховица фамилия Хинкови са посрещнати с призовки и са писали пояснения.

Този е втори случай на пропуснат без надзор аероплан на летище София. През март поради вървене до пушалнята и тоалетната Граничните служители на реда пропуснаха да ревизират 42-ма пасажери от Франция. След траяла 3 месеца инспекция, бяха уволнени 5 чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР