Частен съдия-изпълнител продава емблематичната за Пазарджик фабрика за преработка на

...
Частен съдия-изпълнител продава емблематичната за Пазарджик фабрика за преработка на
Коментари Харесай

ЧСИ продава над 30 дка с 34 сгради: Тютюневият монопол на те...

Частен съдия-изпълнител продава емблематичната за Пазарджик фабрика за преправка на тютюн, известна като Тютюневия монопол. Базата, която не се употребява от години, се предлага за малко над 6,2 млн. лева

Срокът за подаване на оферти е към края си, чака се новият притежател да бъде разгласен на 21 октомври. Ако, несъмнено, има кандидат-купувачи.

Публичната обмен е оповестена за целия аграрен парцел с повърхност 30 728 кв.м, дружно с общо 34 здания в него. Сред тях са промишлено здание, разпростряло се на 3525 кв.м, още три по-малки промишлени постройки, част от които - с цистерни за гориво и парова централа, трапезария с кухненски блок, трафопост, хранилища, единият от които - четириетажен, със застроена повърхност 985 кв.м, и други.

Имотът е благосъстоятелност на „ Пазарджик - Български търговски мениджмънт “ АД. Дружеството е приемник на тогавашното „ Пазарджик-БТ “, както се споделяше до приватизацията му през 2006 година. Тогава поради нежеланото си финансово състояние държавната корпорация „ Булгартабак Холдинг “ извади за обмен няколко предприятия в страната, измежду които и пазарджишкото. Така контролният пакет от акциите му бе платен от свързваното с предприемача Христо Ковачки сдружение „ Честийм “ ЕООД. Случайно или не, неотдавна и друга постройка, благосъстоятелност на Ковачки, бе продадена от съдия-изпълнител на прочут в града бизнесмен от арабските страни, който в този момент я събаря с желание да строи на мястото й жилищен комплекс. Става дума за солидното здание на бул. „ Мария Луиза “, покрай „ Ескейп “, която по проекти от едни по-добри времена трябваше да бъде новата градска библиотека.

Сред обвързваните с „ Пазарджик - Български търговски мениджмънт “ АД имена се открояват тези на семейство Христо и Десислава Тодорови, някогашни депутати от Пазарджишки изборен регион, считаният за доближен на Ковачки Чавдар Пейчев - също някогашен депутат, в този момент формален притежател на „ Честийм “ ЕООД, някогашни и сегашни общински съветници от Бобов дол, в разнообразни години обратно управлявали въгледобивната компания, стопанисваща мините в градчето, и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР