Частен съдебен изпълнител във Велико Търново продава имоти, собственост на

...
Частен съдебен изпълнител във Велико Търново продава имоти, собственост на
Коментари Харесай

Продават дома, в който загина баретата Емил Шарков

Частен правосъден реализатор във Велико Търново продава парцели, благосъстоятелност на Петко Петков от Лясковец, съобщи Българска национална телевизия.

Мъжът, който на 14 март 2014 година, по време на спецакция умъртви баретата Емил Шарков и рани трима негови сътрудници, сега излежава доживотната си присъда без право на подмяна в пандиза в Ловеч. Публичната обмен на негови парцели става въз основа на влезнало в действие правосъдно решение. Седем години след нещастието екип на Българска национална телевизия още веднъж влезе в къщата, където се разигра нещастието.

Майката на Петко живее сама в къщата. Казва, че до момента арбитър реализатор е продал 40 дка ниви на името на сина ѝ, знае, че и елементи от къщата ѝ също се продават. Тук времето като че ли е спряло на съдбовния ден.

„ Всичко ми е на дупки. Понеже начупиха прозорците, всичко...(плаче). Елате отвъд да видите. То гранати, то работи... Седем патрона извадиха, 10 интервенции. Трябваше да ми дадат 10 000 лв. за имуществена, нищо не дават ", сподели Стефанка.

Допълни, че пази всичко с вярата за нови експертизи, които да потвърдят, че тя и синът ѝ са нападнати до момента в който спят.

" Аз го очаквам, тъй като той е почтен ", споделя Стефанка.

На търг за продажба са оповестени идеални елементи от къщата, които са благосъстоятелност на Петко Петков. Процедурата е допустима едвам в този момент, защото директно след нещастието Петков е продал и трансферирал на различен своите парцели. Семейството на Емил Шарков обаче завежда по този начин наречения „ Павлов иск " и през юли 2018 година съдът афишира договорката за недействителна.

" Въз основа на влезнало в действие правосъдно решение е открито, че тази договорка е осъществена, с цел да навреди на ползите на наследниците на умрелия Емил Шарков. Към този миг се изнася на обмен идеалната част на парцела, която е имал Петко - ¼ от парцела ", съобщи Доротея Жекова, асистент частен правосъден реализатор.

Началната цена е 20 400 лв. - сума, която даже да нарасне няколко пъти, ще покрие оскъдна част от избраната кръвнина от близо половин милион лв..

Съпругата на убития командос Милена Шаркова съобщи за " По света и у нас ", че със случая се занимават юристи на семейството, а всеки лев, който стига до тях, отива в сметката на фондация „ Емил Шарков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР