Частен съдебен изпълнител се опитва да принуди 10-годишната дъщеря на

...
Частен съдебен изпълнител се опитва да принуди 10-годишната дъщеря на
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия

 Частен правосъден реализатор се пробва да принуди 10-годишната щерка на убитата в злополука край Созопол през предходната година Юлия Ангелова да заплати 1200 лева сметки за парно, без детето да е приело наследството. За куриозния случай описа бащата на момичето Цветелин Цеков.

" Изпратиха ми едно писмо преди няколко месеца. Тогава като аставник на детето отговорих, че не сме приели наследството и ще се издължим, когато го създадем. Преди дни обаче получих ново писмо, в което ни заплашват с дело ", описа Цеков пред  . Той изясни, че са останали няколко детайла, които да се доизгладят, преди наследството да бъде признато.

Това е следващ проблем с институция, която притиска дъщерята на Юлия. След като тя бе прегазена в края на юли м.г., осигурител месеци наред отхвърляше да погаси заема на дамата. Затова детето плащаше по 400 лева всеки месец. Едва през февруари т. година

Комисията за финансов контрол стартира инспекция, застрахователят върна парите на детето и погаси задължението. За злополуката към момента няма упрекнат. Тя стана в нощта против 26 юли м.г. на пътя Созопол - Приморско. Ангелова била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя ", където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла, тъй като се скарала с водача във връзка сумата за транспорт. Тръгнала пешком, когато кола я блъснала. Шофьорът избягал от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил блъснал дамата. Неговият лидер незабавно подал сигнал на тел. 112.

Ангелова още била жива, въпреки и в тежко положение. При огледа бързо се схванало, че подалият сигнала не е първият, блъснал Юлия. Затова от полицията незабавно почнали да преглеждат записи от камери в региона. Така стигнали до автомобил, на цвят сив металик. Капакът му бил килнат. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били открити незабавно, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа служителите на реда съумели да издирят автомобила и задържали притежателя му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, въпреки служители на реда да са уверени, че капакът е бил поправян.

Мъжът бил пуснат без обвинявания, тъй като не можело да се направи експертиза, която да каже дали това е колата, блъснала Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР