Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан болницата в

...
Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан болницата в
Коментари Харесай

ЧСИ разпродава болница

Частен правосъден реализатор е оповестил за обществена обмен болничното заведение в Девин. Сградата, която е със застроена повърхност от 925 кв.м. на три етажа, е препоръчана за продажба за 1 211 250 лева.Здравното заведение в родопския град се афишира за обмен за трети път от частен правосъден реализатор и от управлението на болничното заведение се надяват и този път да не се стигне до фактическа ликвидация.
Изпълнителното дело, поради което се продава постройката, е от компания, която е доставила горива на здравното заведение преди 2009 година „ Да, знаем за обявлението за обществена обмен. Наясно сме, водим непрекъснати договаряния с кредиторите. Надяваме се и този път да не се стигне до продажба. Това не е нещо нова за нас, случва се за трети път “, разяснява изпълнителният шеф на лечебното заведение Радка Грозданова.
Болницата в Девин бе затворена поради задължения преди години. През 2014 година тя още веднъж отвори порти, като отговорностите към оня миг възлизаха на към 1 600 000 лева Тогава страната отпусна финансова помощ в размер на 700 000 лева, с цел да започва на ново активността наболницата, обслужваща популацията на три общини - Девин, Борино и Доспат. „ От тогава до през днешния ден болничното заведение постоянно е имала финансова тежест. Над 80% от отговорностите са поради доставки на разнообразни консумативи и медикаменти преди 2014 година “, добави Грозданова.
В момента отговорностите на здравното заведение възлизат на към 1 000 000 лева Според Грозданова, има разминаване в сумите, за които претендират кредиторите и с това, което е съгласно техни сметки.
Предложенията на искащите да закупят болничното заведение в Девин ще се одобряват до 2 ноември, като на идващия ден ще бъдат прегледани офертите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР