Частен съдебен изпълнител е обявил търг за продажбата на активите

...
Частен съдебен изпълнител е обявил търг за продажбата на активите
Коментари Харесай

"Химко" отново се продава

Частен правосъден реализатор е оповестил търг за продажбата на активите на неработещия торов цех във Враца " Химко ". Това се случва три години откакто те бяха добити от " Метахим импекс ". Продажбата е по искане на " Инвестбанк ", която финансира последната договорка, оповестява " Капитал ".

На търг са оповестени над 700 дка земя, здания и машини, с начална цена от 23.8 млн. лева, или над два пъти повече от сумата, която " Метахим импекс " е платила през 2016 година

Тогава до договорка се стигна откакто в продължение на две години синдикът на " Химко " се опитваше да продаде активите.

Изданието напомня, че купувачът е основан особено за покупката на " Химко " с 50 хиляди лева капитал и предмет на активност произвеждане и търговия с минерални торове, търговия с железни боклуци и така нататък Акционери в нея бяха " Фертекс България " на кредитния милионер Георги Пиримов, който при започване на 90-те години сътвори банкрутиралата по-късно Частна земеделска и капиталова банка, и Иван Жиров, който се занимава с недвижими парцели и търговия със скрап. В началото на 2017 година като акционер влезе и Камелия Кулева, която малко по-късно беше назначена за шеф от Инвестбанк, откакто сдружението просрочи 300 хиляди евро вноска по заема си.

По данни от Търговския указател през август тази година банката е пристъпила към осъществяване на залог, като претенциите й са за общо 9.8 млн. евро, в това число лихви. Самият заем е с падеж в края юни 2019 година и очевидно не е бил изплатен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР