Частен инвеститор иска да създаде ферма за ферма за влечуги,

...
Частен инвеститор иска да създаде ферма за ферма за влечуги,
Коментари Харесай

Правят ферма за хиляди змии, хлебарки и плъхове край Пловдив

Частен вложител желае да сътвори плантация за плантация за влечуги, гризачи и насекоми в село Чупа, община Брезово. Инвестиционното желание планува в специфична сгада да бъдат заселени до 3000 змии и гущери, близо 10 000 мишки и плъхове, както и до 30 000 хлебарки и червеи.

Инвестиционното предложение планува създаване на еднофамилна жилищна постройка и плантация за влечуги, гризачи и насекоми, в парцел с обща повърхност от близо 3 декара. В имота се планува да бъдат построени една жилищна къща с РЗП от 260 кв.м, както и още две здания, в които ще бъдат ситуирани две ферми за животните, с общо РЗП от 1120 кв.м.

Във фермите ще се отглеждат и развъждат влечуги, гризачи и насекоми за продажба и осъществяване на лабораторни опити.

Видовете гризачи планувани за развъждане са лабораторен плъх (Rattus norvegicus) и лабораторна мишка (Mus musculus). Броят им ще е към 10 000 и ще се отглеждат по натоварен способ. Във фермата ще има настрана обособени пространства за развъждане на плъховете и мишките. Те ще се отглеждат на специфични стелажи с вградени кафези. Стелажите ще са оборудвани с вентилационни отвори и гравитачна водна система, вградено корито за храна и заключващ механизъм.

Сред влечугите планувани за развъждане са кралски питон (Python regius), мрежест питон (Puthon reticulatus), млечна змия (Lampropeltis triangulum) и леопардов гекон (Eublepharis macularius). Броят им ще е към 3000 и ще имат настрана обособено помещение за развъждане на влечуги.

Предвижда се във фермата да бъдат отглеждани и към 30 000 насекоми. Сред типовете са бразилска хлебарка (Blaptica Dubia), супер червей (Zophobas Mono) и брашнян червей (Tenebrio Molitor)

Гризачите, влечугите и инсектите ще бъдат с друг генезис, внасяни от страни членки на Европейския съюз (Австрия. Белгия, Германия. Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия и Швеция), придружавани с нужните документи.

Гризачите, влечугите и инсектите ще се отглеждат интензивно. Ще се отглеждат в специфични ракове, предопределени за съответното влечуго, гризач или насекоми, където ще бъдат обезпечени всичките им потребности. Ще бъдат планувани специфични пространства, за всеки тип, в кои го ще се слагат раковете.

Документи за плана са подадени в РИОСВ-Пловдив за обмисляне на нуждата да се извърши Оценка за влияние върху околната среда или тъй наречените Оценка на въздействието върху околната среда. От екоиспекцията са решили, че Оценка на въздействието върху околната среда е нужен за фермата, само че към момента се чака решение, с което ще стане ясно дали фермата ще има отрицателно въздействие върху околната среда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР