Част от третата линия на метрото стартира до края на

...
Част от третата линия на метрото стартира до края на
Коментари Харесай

Станциите на метрото от Овча купел до Хаджи Димитър са напълно готови

Част от третата линия на метрото започва до края на месеца. Осем от станциите към този момент са подготвени и са почнали проби на придвижването на влаковете сред тях.

Станциите на метрото от квартал „ Овча купел” до бул. „ Владимир Вазов” към този момент са изцяло подготвени и до дни ще посрещат пасажери. А следващата година цялата трета линия ще е реалност и ще бъде пусната в употреба до Околовръстния път при разклона за „ Горна баня”. Изграждат се и специфични загради, както по новата, по този начин и по старите линии на метрото, с цел да не се стига до произшествия.

Фандъкова: До края на август ще бъде пусната третата линия на метрото от "Красно село " до бул. "Владимир Вазов "

Готовите метростанции са ситуирани в квартал „ Овча купел”, на бул. „ България”, при Александровска болница, на Патриарха, до парка „ Заимов” и спектакъл „ София и на бул. „ Владимир Вазов”. След привършване на тестванията на влаковете от през вчерашния ден стартира работа на приемателната комисия и чакам до края на този месец да пуснем първите 8 километра и 8 метростанции от третата линия на метрото”, изясни кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Взети са ограничения, с цел да се обезпечи сигурността на пасажерите. „ Заедно с построяването ние монтирахме такива порти, такива загради, които са част от системата на самото придвижване на влаковете. Така че когато влакът стопира, надлежно отваря единствено тази част, която съответствува с вратата му”, добави Фандъкова пред Нова телевизия.

„ За жал имаме такива случаи с жертви, с драматичен край. Отделно от това се надявам, че това ще попречва и случаи на опити за скачане за самоубийство”, разяснява Валентин Тодоров, заместник- шеф на ръководство „ Експлоатация”, към столичния „ Метрополитен”.

За актуалните станции на метрото се построяват различен вид защитни огради. По злочестина, тъй като влаковете са друг тип и с друг брой порти. „ Това е една иновационна система, която общо взето в Европа съвсем я няма. Реално внедряване за пръв път се случва в България”, добави Валентин Тодоров.

Изградено е и лазерно табло, което демонстрира къде тъкмо би трябвало да спре влакът. Засега предпазни загради има на две от метростанциите – „ Стадион Васил Левски” и „ Опълченска”.

До две години следва обезопасяване и на всички 12 станции от първата линия на метрото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР