Част от стената на 4-етажна сграда в центъра на Пловдив

...
Част от стената на 4-етажна сграда в центъра на Пловдив
Коментари Харесай

Стена на сграда в центъра на Пловдив рухна, докато до нея се строи хотел

Част от стената на 4-етажна постройка в центъра на Пловдив рухна, откакто беше подкопана от строителството на хотел в прилежащия имот.

Срутването е станало 10 дни откакто притежателите на къщата са подали сигнал за заплаха поради изкопа, който е обхванал даже част от платното на пешеходната ул. " Константин Стоилов ".

Заради зародилия риск семейство с три деца е насила да напусне жилището си. Първоначално притежателите на къщата подават сигнал за срутване на тротоарни настилки на две улици, за разкъсан тръбопровод и прекратена електрическа апаратура. Малко по-късно стартира и пропукването на постройката.

Пред локалния уебсайт " Под тепето " те упрекват строителите за " аматьорски и некомпетентни " дейности при първото срутване на земна маса.

РДНСК и Пожарна сигурност са отделили част от две улици в региона на рисковия ров.

Строителният обект е спрян неотложно. Предстои да се дадат инструкции за незабавно подсилване и възобновяване на всички вреди. РДНСК ще дефинира и каква санкция да бъде наложена на виновните компании.

" Строителните и изкопните действия са излезли надалеч отвън параметрите на плана. Подкопани са основите на прилежащите здания и на прилежащата тротоарна настилка ", се споделя в позиция на районния кмет на " Централен " Георги Стаменов.

По проект на това място би трябвало да се построи хотел, като обектът би трбявало да е подготвен до ноември 2026 година Възложителят е " Галинел инвест ", а строител - " Крисбилд груп ". Според информация в " Капитал ", въпросната компания е профилирана в създаване на " дребни бутикови здания ", като към този момент има изпълнени планове за реституция в " Капана ".
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР