Част от стена на къща се срути днес на ул.

...
Част от стена на къща се срути днес на ул.
Коментари Харесай

Срути се стена на къща в Пловдив!

Част от стена на къща се срути през днешния ден на ул. „ Захари Стоянов “ на Бунарджика поради прилежащ градеж. Истинско знамение е, че няма потърпевши, защото в този миг цялото семейство си е било вкъщи. Хората обаче не знаят къде ще нощуват тази нощ, тъй като се опасяват да останат в дома си, оповестява " Трафик ".
„ Чух мощен тропот, всичко се разтресе, само че помислих, че строителите още веднъж разрушават камъни. След минути позвъни съседът насреща и сподели: Излизайте, тъй като къщата ви се срутва “, описа Мария Недялкова. Жената сграбчена 6-годишния си наследник, извикала на брачна половинка си, който бил в прилежащата стая, и изтичали на открито. Видели голяма дупка в стената, от която се виждали дори част от мебелите на долния етаж.

На градежа нямало служащи, а на осведомителната табела не е посочен телефон на фирмата-изпълнител „ Астер Билд “ООД. Мария въпреки всичко съумяла да откри номера на строителя и бригадата пристигнала да укрепва основите.
Според дамата виновността за сриването е напълно на „ Астер Билд “ООД, които не се преценяват с терена. „ Многократно ги предупреждавах, че ще се случи това, само че те ме гледаха с подигравка “, споделя пострадалата. И изяснява, че е осведомена със строителството на къщи на тепето. Те са издигнати на канара и крият две рискове – да стартира да извира вода, или, при изваждането на по-голям камък, къщата да се срути. Затова е належащо, когато се унищожават скалите в основата, незабавно да се укрепват. „ Вчера извадиха доста огромен камък, само че не го укрепиха. Оставиха изкопа и имаха намерение да възобновят работата си в понеделник “, възмутена е дамата.

Тя и брачният партньор й не били известени какво се строи в съседство. От осведомителната табела също не излиза наяве друго, като се изключи че ще е жилищна постройка с гаражи. Работниците на обекта пък не употребявали каски и друга осигурителна екипировка.
„ Не желая да си помислям какво можеше да стане през днешния ден. Синът ми беше тъкмо в тази стая, под която рухнаха основите. Много се изплаши “, споделя Недялкова. Семейството се пита каква е гаранцията, че всеки миг няма да се срути цялата къща.
„ Сигурно сме позволили неточност, само че в този момент ще създадем всичко допустимо, с цел да укрепим стената “, съобщи шефът на „ Астер Билд “ ООД Ангел Рангелов. „ Явно стените са върху насип и е поддало, преди да поставим бетона “, изясни той. Рангелов даде обещание, че ще си свършат работата качествено и къщата на Недялкови ще е изцяло безвредна за живеене. И предложи да покрие разноските за хотел на потърпевшото семейство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР