Част от състава на Бюрото за контрол на СРС-та не

...
Част от състава на Бюрото за контрол на СРС-та не
Коментари Харесай

Бойко Рашков за Фрог: Членове на Бюрото за контрол на СРС-та отказват проверки

Част от състава на Бюрото за надзор на СРС-та не е способен да преглежда въпроси, свързани със отбраната от нелегално употребявани разследващи средства. Именно по тази причина следим реплика на активност. Това съобщи пред Фрогнюз ръководителят на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства Бойко Рашков.
Част от членовете на Бюрото са без нужните правни знания – единият е герой, приключил е ВИФ, другият е приключил за лесничеи. Част от хората в Бюрото като се изключи че са некомпетентни, не идват и на работа. Това значи, че тя не ги интересува. Интересува ги единствено да им бъдат преведени парите по сметката. А те са 5 500 лева на месец.

Огнян Стоичков, който се е кандидатирал за ръководител на Бюрото, се възползва от неподготвеността на членовете, с цел да си прокарва свои ползи. Издействал си е рекомендации от трима учени – акад. Ревалски, проф. Сивков, проф. Панов. За страдание са въвлечени учени в едно политическо предопределение.

Илия Ганев пък отхвърля да прави инспекции и то откакто са минали няколко месеца от предоставените му такива. Този човек направи отвод за инспекция и по отношение на един прочут случай, който завърши с три оправдателни присъди. След това ние спряхме да му разпореждаме инспекции, защото нищо не може да свърши. Този човек също е излъчен за нов мандат.

Имам възприятието, че в Бюрото съзнателно се изпращат хора, безусловно незапознати с правната материя, с цел да може да бъдат стимулирани да вземат решения, които не подхождат на закона. Същото е и ситуацията и с членовете на подкомисията към Комисията за надзор на службите, основана през 2009 година след ликвидирането на първия състав на Бюрото.

Тази подкомисия няма оповестени обществени обстоятелства за разкрити нерегламентирано или непозволено приложени СРС във връзка с жителите. Член на тази комисия е разказал пред Бюрото за кореспонденция на разположение, подало молба за инспекция в парламентарната дирекция и тя е мотана 3-4 години. Накрая на лицето са му дали отговор, че по неговия случай се работи, което е насмешка.

Този месец изтича мандатът на Бюрото и най-вероятно на закрито съвещание ще бъде избран нов негов състав. Възможно е никой да не разбере за това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР