Част от руската пропаганда в България е внушението, че българите

...
Част от руската пропаганда в България е внушението, че българите
Коментари Харесай

Асен Василев пред „Ди Велт“: Таксата от 20% ще направи вноса на руски газ неизгоден за Австрия и Унгария

„ Част от съветската агитация в България е внушението, че българите са второ качество жители на Европейски Съюз. С влизането ни в Шенген това би се трансформирало “, споделя финансовият министър Асен Василев в изявление за вестник „ Ди Велт “.

Според Василев за Централна и Западна Европа е стопански неизгодно България и Румъния да са отвън зоната без граничен надзор.

„ Всеки ден по 4000 камиона минават българо-турската граница посока Западна Европа, само че престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява транспортираните артикули “, изяснява Василев.

Европейски Съюз би трябвало да създаде система за законен банкет на мигранти и оценка на служащите, от които има потребност, споделя още финансовият министър.

Асен Василев споделя още за „ Ди Велт “, че наложената спомагателна такса от 20 % върху съветския газов пренос през България ще понижи облагата на „ Газпром “ и ще оскъпи доставките, което от своя страна ще направи вноса на съветски газ неблагоприятен за страни като Австрия и Унгария.

ДЕБАТИ.БГ напомня, че Австрия към момента ни спъва за приемането на България в Шенген, макар икономическите облаги и апелите на Европейската комисия. С изявлението си, и то пред водеща европейска медия, Василев за първи път афишира обществено, че страната ни също държи значими карти и към този момент има храброст да ги употребява.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР