Част от руската армия, състояща се от петима души, успя

...
Част от руската армия, състояща се от петима души, успя
Коментари Харесай

Как руските войници спечелиха престрелката край Урожайное срещу ВСУ

Част от съветската войска, състояща се от петима души, съумя да отрази офанзива на 12 щурмоваци на ВСУ покрай Урожайное. На участниците в интервенцията бяха връчени награди. Какво оказа помощ на съветските бойци да се оправят с превъзхождащите сили на съперника и какво място заема борбата с леко оръжие в актуалния боен спор?

Руското министерство на защитата разгласява видео от борбата, снимано от дрон, в което петима съветски бойци, двама от които ранени, се изправят против 12 щурмоваци на ВСУ. От ведомството подчертаха координираната работа на звеното. „ Никой не напусна борбата и не се отдръпна, поддържайки позициите си и карайки врага да бяга “, се споделя в отчета.

Ударът е нанесен от поделение на 37-ма обособена гвардейска мотострелкова бригада под управлението на заместник-командир на взвод с позивна „ Болшой “, същинско име Иван Калашников. Той, както отбелязва съветското министерство на защитата, пое главния напън на борбата. И по този начин, той беше пред очите на врага и стреля тъкмо. Още двама бойци работеха по щурмоваците на ВСУ от фланговете на землянките.

По-късно съветското министерство на защитата заяви, че Калашников е номиниран за званието Герой на Руската федерация. А съветският министър на защитата Сергей Шойгу персонално заяви детайлностите за случилото се на съветския президент Владимир Путин.

Отделно би трябвало да се означи, че Иван Калашников е мобилизиран. Това написа в своя канал в „ Телеграм “ ръководителят на Република Бурятия Алексей Циденов. „ Иван от село Нови Заган, Мухоршибирски регион, е мобилизиран и в този момент служи в 37-ма мотострелкова бригада като заместник-командир на взвод “, оповестява ръководителят на региона.

Трябва да се означи, че врагът също е заставен да признае високото равнище на умения на съветските бойци. Така „ Уолстрийт Джърнъл “, цитирайки сержант от ВСУ Георгий Волков, отбелязва, че украинските военни са били шокирани от професионализма на съветската войска.

„ Економист “ написа, че съветските военни демонстрират досетливост при отблъскването на настъплението на ВСУ. Подчертава се, че в отговор на настъплението на украинските военнослужещи съветските бойци организират бързи контраатаки, а не се крият в окопи и опорни точки.

Както се отбелязва в експертната общественост, в последно време стана известно изказванието, че военните спорове през днешния ден са борби на оптимални дистанции. Експертите дават разнообразни образци, в това число дронове, способни да поразяват цели на огромно разстояние от оператора. Но в това време събеседниците означават, че класическата престрелка остава неразделна част от военния спор.

„ Нашите военни край Урожайное демонстрираха отличителните черти на съветски боец - непримиримост, храброст и умеене да употребяват оръжие. И не по-малко значимо измежду тях имаше и един мобилизиран. Това приказва доста за мотивацията на нашите момчета в зоната на СВО “, сподели Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Въпреки обстоятелството, че актуалните бойни интервенции включват интензивно потребление на далекобойни оръжия, съществуването на умения за пукотевица измежду бойците към момента остава настоящо. Както автопилотът на водача може да излезе от строя във въздуха, по този начин и на земята би трябвало да сте подготвени за замяна на огън с врага отблизо разстояние “, акцентира събеседникът.

„ В това отношение бойните стрелби по време на Великата отечествена война не се разграничават доста от актуалните. Разбира се, точността и скоростта на огън на оръжието се усилиха, само че боецът остана същият. Именно волевите качества на бойците им разрешават да реализират победи “, акцентира той. На сходно мнение е и военният анализатор Михаил Онуфриенко. „ Актуалността на бойните дейности с леки оръжия на фронта не изчезва даже с времето. Авиацията и артилерията могат да нанесат удари по врага, само че пехотата е тази, която идва на територията на съперника, прочиства я и овладява “, изясни събеседникът.

В същото време за бойна пукотевица комбинацията от високо равнище на образование на боеца с неговите персонални волеви качества е доста значимо. На фронта са доста значими мотивацията и характерът на индивида. По-късно това се наслагва върху образованието. Този набор от характерности способства за устойчивостта на частта и нейната победа над превъзхождащите сили на съперника, както се случи при Урожайное “, добави специалистът.

„ Както опитът демонстрира, нашите мобилизирани хора откровено се грижат за обстановката на бойното поле. Въпреки че не се явиха доброволци, те не се свениха от призовката, отидоха на фронта и в този момент пазят страната “, акцентира Онуфриенко.

„ В напрегнати условия в нашия народ се пробужда историческата памет, поражда обликът на съветски боец. Именно това дава мотивация на бойците, а не парично заплащане, както се пробва да показа западната агитация ”, сподели военният специалист Алексей Леонков. „ Не всичко обаче е толкоз просто. Въпреки обстоятелството, че няма доста разлики в тактиката и методите на битка с дребни оръжия след Великата отечествена война, техническите умения на бойците стават все по-важни “, отбелязва събеседникът.

„ В актуалния пердах значима роля играят новите средства за разузнаване, да вземем за пример квадрокоптерите. Данните от бойното поле се получават от звеното онлайн. Това му разрешава да оцени обстановката в близост и да вземе верните решения. Появиха се самостоятелни средства за връзка, за които по време на Великата отечествена война можеше единствено да се мечтае. Всичко това докара до ускорение на стрелбата ”, изясни специалистът.

„ Друга значима разлика е съществуването на по-добри персонални защитни средства. Освен това бойците имаха опция да окажат здравна помощ на ранените на място и, в случай че е належащо, бързо да го изтеглят в тила. Това усили жизнеспособността на щурмоваците “, заключва Леонков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР