Част от препоръките за отглеждането на деца, които вашите майки,

...
Част от препоръките за отглеждането на деца, които вашите майки,
Коментари Харесай

5 препоръки към родителите, които науката преобърна

Част от рекомендациите за развъждането на деца, които вашите майки, даже по-големи сестри са давали, през днешния ден не важат.

Това е по този начин, тъй като единствено за последните няколко години науката направи огромна крачка. Откритията прекатурнаха безусловно с краката нагоре тези „ общоприети “, „ стоманени “ правила.

„ На дневен ред излязоха нови способи и способи за развъждане на децата “, изяснява доктор Дженифър Шу, специалист на сп. Parents, представен от сайта deti.mail.ru

Детето в колата с тил към придвижването до 2 година

Допреди години специалистите поучаваха столчето в колата да се поставя така, че детето да е с тил към посоката на придвижване, най-малко до момента в който не стане на една година, или не стигне тегло 9 кг.

Това предписание към този момент не важи.

Сега педиатрите поучават столчето да не се обръща и да остане в тази позиция, до момента в който детето не навърши 2 години. Най-безопасното място за монтиране на столчето е по средата на задната седалка, с тил към посоката на придвижване. В това състояние натоварването на гърба, шията и главата се разпределя отмерено.

С биберона - самоуверено и след 6-ия месец

Дълги години педиатрите отричаха потреблението на биберон-залъгалка след 6-ия месец. Последни изследвания сочат, че даже в случай че кърмите бебето, даването на биберон е целесъобразно, тъй като понижава риска от синдрома на неочаквана детска гибел.

Да този миг науката няма безапелационен отговор за аргументите на неочакваната гибел. Някои учени обаче са на мнение, че биберонът оказва помощ, тъй като държи дихателните пътища отворени, и този фактор на риск може да бъде изключен.

Не обезопасявайте дървеното легло

Меките възглавнички и обшивка отвътре на креватчето се поставят, с цел да предпазят главичката на детето от възможен удар с дървенията.

Изследване на Американската академия по педиатрия през 2011 година потвърди, че всички тези спомагателни възглавнички отвътре на креватчето могат да доведат да задушаване на детето. Статистиката сочи, че през последните години смъртните случаи на деца, задушени от възглавнички, балдахини, завески, драперии и всевъзможен жанр декорации са нарастнали 3 пъти.

Днес педиатрите поучават да махнете от леглото всичко, което пречи на придвижванията на бебето, и в което то може да се заплете.

Давайте фъстъчено масло от първата година

Преди години педиатрите поучаваха родителите да не дават на детето фъстъчено масло, преди да навърши 3 години. И то без никаква здравна аргументация за тази рекомендация. Знае се, че фъстъци,орехи и всевъзможни ядки са мощен алерген, а в последните 20 години случаите на хранителни алергии при децата набъбнаха двойно.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР