Част от потребителите на WhatsApp вече вече могат да пазаруват

...
Част от потребителите на WhatsApp вече вече могат да пазаруват
Коментари Харесай

WhatsApp се превръща в супер приложение - пазаруването вече е достъпно директно в месинджъра

Част от потребителите на WhatsApp към този момент вече могат да пазарят непосредствено в месинджъра. Пробно за в този момент единствено в Индия, хората към този момент могат да пазарят хранителни артикули с помощта на интеграцията на приложението с локалния онлайн супермаркет JioMart.
Преди това към този момент беше допустимо да разглеждате артикули в WhatsApp, само че трябваше да напуснете приложението, с цел да завършите покупката. Сега няма да се постанова да оставяте пратеника. Според The Verge интеграцията с JioMart е частично чат, частично браузър, вграден в приложението, където можете да изберете продукт, да го платите и да поръчате доставка.

С други думи, Meta последователно трансформира WhatsApp в еквивалент на богатото на функционалности китайско приложение WeChat, което с изключение на опция за другарство може да предлага на китайските поданици всевъзможни осведомителни, търговски и други услуги. Въпреки че WeChat печели във връзка с услугите, тя е надалеч от аудиторията на WhatsApp, която наброява повече от 2 милиарда консуматори, а Индия е един от най-обещаващите пазари с към 400 милиона консуматори на Meta. WhatsApp е безвъзмезден, не заема прекалено много място за предпазване и е съчетаем даже с по-стари смарт телефони и устройства от всички ценови диапазони.
Онлайн супермаркетът JioMart е благосъстоятелност на Jio Platforms, която на собствен ред е част от многофункционалната компания Reliance, която наред с другото създава евтини смарт телефони и дава достъп до онлайн услуги. До края на идната година компанията дава обещание да пусне 5G във " всеки град " в Индия.
В последна сметка такива интеграции на услуги за извършване на покупки не би трябвало да се появяват единствено в Индия - притежателите на месинджъра към този момент са похарчили доста пари за създаване на механизми за извършване на покупки в приложението, заплащания сред потребителите и създаване на вид на приложението WhatsApp Business.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР