Част от подпорна стена в подножието на Бунарджика в Пловдив

...
Част от подпорна стена в подножието на Бунарджика в Пловдив
Коментари Харесай

Срути се част от подпорна стена в подножието на Бунарджика в Пловдив

Част от подпорна стена в подножието на Бунарджика в Пловдив се срути поради продължителните дъждове, заяви кметът на регион Централен Георги Стаменов, представен от " Фокус ".
Още по тематиката
Инцидентът е станал на ул. " Волга " 1 в жилищния регион. Срутването е отчасти, паднал е към 1 кв. метър от стената, която е каменна, разясни Стаменов. По думите му, няма проблем за преминаващите коли и жители, регионът е обезопасен и при първа опция ще стартира възобновяване.

" Положението не е сериозно, не заплашва живота на хората, макар, че тъкмо там има вход към една от къщите в подножието и алея ", споделя още районният кмет.

По думите му подпорната стена е на повече от 60 години и от времето каменната зидария е корозирала, фугите по нея са поддали от течащата вода, само че няма свлачищен развой, който да продължи.

Кметът Стоянов увери, че ще се опитат в границите на тази седмица, или най-късно при започване на идната, да започват възобновяване на стената.

Има и други такива проблеми и компрометирани сектори по другите хълмове в Пловдив и в Стария град, като е належащо годишно да се укрепват. Миналата година падна подпорна стена на Сахат теле и беше възобновена. За задачата е нужно да бъдат отделяни средства и това да се прави всяка година, без да се чака, счита районният кмет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР