Част от парите, които от Барселона са превеждали на бившия

...
Част от парите, които от Барселона са превеждали на бившия
Коментари Харесай

Синът на Негреира имал за задача да вози съдиите

Част от парите, които от Барселона са превеждали на някогашния вицепрезидент на Съдийската комисия в Испания Хосе Мария Енрикес Негреирa, са били употребявани непосредствено за даването на услуги на реферите, които са управлявали мачове на каталунския клуб. Това е признал синът на Негреира - Хавиер Енрикес Негреира, по време на разпит при данъчните, предава “Ел Конфиденсиал ”.

Както е известно, за интервал от няколко години “блаугранас ” са превели 7,3 млн. евро за нещо, което съгласно тях били главно консултантски услуги и правене на разнообразни отчети. Клубът обаче към този момент е обвинен за продължителна корупция, свързвана с това, че въпросният тогавашен началник на арбитрите е можел да въздейства върху подчинените си, което пък да докара до манипулиране на футболни мачове в интерес на клуба от “Спотифай Камп Ноу ”.

Синът Хавиер Енрикес Негреира е обяснил, че е употребявал част от тези пари, с цел да си купи автомобил, с който да транспортира съдиите на домакинските мачове на Барса. Негова била задачата да ги посреща от летището, да ги закарва до хотела им, след това да ги води до стадиона, след което назад до летището. На негово име дори била записана компанията Soccercam SL, което пресмята въпросните транспортни услуги на стойност съвсем 100 000 евро. В същото време тази компания е получила от Барселона 297 085 евро единствено за интервала от юни 2016 до октомври 2018 година. Отделно Soccercam SL е била финансирана от клуба още сред 2003 и 2006 година по времето на първия президентски интервал на Жоан Лапорта.

Сега Барселона е застрашен от изхвърляне от европейските клубни шампионати, само че съгласно Лапорта това зависи значително от изхода на самото дело в Испания.
 Станаха ясни услугите и отчетите, които някогашният съдийски началник Негреира е правил за Барселона Станаха ясни услугите и отчетите, които някогашният съдийски началник Негреира е правил за Барселона
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР