Част от огромния силоз за зърно в пристанището на Бейрут,

...
Част от огромния силоз за зърно в пристанището на Бейрут,
Коментари Харесай

Рухна огромният силоз в Бейрут, пострадал при експлозията през 2020 г.

Част от големия силоз за зърно в пристанището на Бейрут, потърпевш при детонацията през 2020 година, се срути през днешния ден след траял със седмици пожар, съобщи БТВ.

Северният бранш на силоза се срути, изхвърляйки голям облак прахуляк, с екот като от детонация. Засега няма информация за потърпевши. 

50-годишният, висок 48 метра великански силоз устоя на детонацията през 2020 година, защитавайки западната част от Бейрут от гърмежа, лишил живота на над 200 души, оставил повече от 6000 ранени и нанесъл съществени вреди на цели квартали.

През юли избухна пожар в северния бранш на силоза поради ферментиращо зърно. Пожарникарите и ливански бойци не съумяха да изгасят пожара, който продължи да тлее със седмици, разпространявайки зловония чак до околните градове.

Министерствата на околната среда и на опазването на здравето издадоха предходната седмица указания за жителите на регионите към пристанището да не излизат от домовете си и да вентилират пространствата, където живеят.

Еманюел Дюран, френски инженер, който се причисли непринудено към образувания от държавното управление екип от специалисти, сподели за АП, че северният бранш на силоза към този момент се е бил наклонил след деня на детонацията през 2020 година, само че пожарът в допълнение е отслабил повредената структура, което е асъдействало за сриването.    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР