Част от националната гора на Монтана е затворена след атака на мечка гризли, твърдят служители

...
Властите затвориха части от Националната гора Къстър Галатин точно до
Коментари Харесай

Властите затвориха части от Националната гора Къстър Галатин точно до Биг Скай, Монтана, след като човек беше нападнат от мечка гризли по време на лов.

Службата по горите на САЩ обяви спешното затваряне в съобщение за новини в петък. Агенцията не уточнява колко дълго зоната ще бъде затворена за обществеността. Паркът граничи със североизточната част на Национален парк Йелоустоун.

В петък в 13:47 местно време служителите получиха обаждане от ловна група, съобщавайки, че член на тяхната група е бил „нападнат от мечка гризли, докато проследяваше елен“, каза шерифът на окръг Галатин за търсене и спасяване в публикация във Facebook .

Службата по горите на САЩ добави, че жертвата е стреляла и вероятно е ранила мечката.

Полицейска лента блокира част от Уест Йелоустоун, Монтана, след фатално нападение на мечка през юли. Полицейска лента блокира част от Уест Йелоустоун, Монтана, след фатално нападение на мечка през юли. КЕЦИ

Обаждащият се съобщи, че жертвата „има нужда от незабавно медицинско лечение близо до Yellow Mule Trail, извън Big Sky“, се казва в публикацията.

Органите на реда заедно с членовете на екипа за търсене и спасяване се отзоваха в района и отведоха лицето до чакащ наблизо хеликоптер. Той е бил откаран в болница в Боузман, каза шерифът на окръг Галатин за търсене и спасяване в публикацията.

Текущото състояние на пациента е неясно.

Пътеките на жълтите мулета и целият достъп до пътеката Бък Ридж са затворени, според публикацията.

„Шерифът на окръг Галатин Дан Спрингър би искал да напомни на ловците, че наличието на план за непредвидени ситуации, заедно с възможността да се обадите за помощ, е от решаващо значение в провинцията“, се казва в публикацията.

Мечките гризли са държавното животно на Монтана, според Държавния департамент по риба и дива природа. Щатът може да се похвали с най-голямата популация от мечки гризли в континенталната част на САЩ, като хищниците се срещат в по-голямата част от щата.

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket чрез Getty Images) НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket чрез Getty Images) Will Powers/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Животните са защитени като застрашен вид в по-голямата част от САЩ, отбелязва отделът. Като възрастни мечките гризли могат да тежат до 500 паунда и да са високи до 8 фута, когато са на задните си крака.

Департаментът казва, че „мечките могат да бъдат навсякъде“ в Монтана и хората трябва „да приемат тяхното присъствие“. Те препоръчват да носите спрей за мечки и нито да се приближавате, нито да бягате от мечка.

Big Sky е общност в Скалистите планини, разположена на 45 мили южно от Боузман, Монтана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР